Puhetaiteen kurssi

Tule herättämään ja virittämään omaa puheinstrumenttiasi, oman ilmaisusi välinettä. Avoin kaikille kiinnostuneille!

Tervetuloa mukaan kehittämään omaa puheilmaisuasi Rudolf Steinerin luomin oivin puheharjoituksin, sekä puhe- ja draamataiteen keinoin ja näihin tutustuen, yhdessä harjoitellen ja tehden. Harjoitusmateriaalina on mukana sanataiteen helmiä eri aikakausilta ja eri kulttuurialueilta. Et tarvitse mitään ennakkotietoja tai -taitoja osallistuaksesi, innostus tutustua harjoituksiin ja osallistua riittää!

Puheenmuodostuksen ohjaus Helena Pihlström.
Eurytmian ohjaus Nina Alfthan.

Toukokuun kurssilla Nina ohjaa eurytmiaosuudella klo 16-16:40 Vitaalieurytmiaa. Tervetuloa tutustumaan ja vahvistamaan omia elämänvoimia!

Kevät 2024

Taidepajat II sarja
Torstaisin 11.4. – 23.5., kello 16 – 18 (Helatorstaina 9.5. tauko)

Eurytmia klo 16:00-16:40.
Puhetaiteen kurssi klo 16:50-18:00

Kurssin hinta (6 kerran sarja): 75 euroa, kertamaksulla 15 euroa.
Maksu paikan päällä kortilla tai käteisellä.
Mahdollisuus osallistua myös erikseen eurytmiaan tai puhekurssille.
Hinta erikseen 10 euroa kerta.
Pyydettäessä mahdollisuus saada 20% alennus kurssihinnasta.
Paikkana Taitein, Lehtikuusentie 2 M, Helsinki
Lisätiedot, p. 050 4343432 (Tuulikki)
Ilmoittautumiset: taitein@taitein.fi

TAITEIN, kuva draamaharjoituksista syksyllä 2022, ohjaus H.P, kuva T.S.
TAITEIN – Puhetaide ja puheenmuodostus, Helena Pihlström

Helena Pihlström toimii myös vastuuohjaajana vuonna 2017 käynnistyneessä hankkeessa, jonka tavoitteena on tuoda esille ja esitettäväksi Rudolf Steinerin kirjoittamia ja ohjaamia mysteeridraamoja täällä Suomessa. Mukana tässä projektissa on ollut mukana noin 40 aktiivista puhe- ja draamataiteen sekä eurytmian harrastajaa, ja useampia ammattilaisiakin puhe- ja eurytmiataiteen alalta. Taitein on ollut mukana jo heti alusta tämän hankkeen käynnistämisessä ja kantamisessa!

TAITEIN – Projekti neljän Rudolf Steinerin kirjoittaman mysteeridraaman esittämiseksi Suomessa ja suomen kielellä!

Marjatta-koululla järjestettiin helmikuussa 2020 seminaari, missä Rudolf Steinerin ensimmäinen mysteeridraama Vihkimyksen portti esitettiin kokonaisuudessaan suomeksi näyttämöllä. Toinen näytelmä, nimeltään Sielun koettelemus, esitettiin lokakuussa 2022. Vuoden 2023 aikana mysteeridraamaryhmä tarttui kolmannen mysteerinäytelmän Kynnyksenvartija valmistamiseen. Esitykset olivat maaliskuussa 2024 Marjatta-koululla. Syksyllä 2024 ryhmä alkaa harjoitella neljättä draamaa Sielujen herääminen. Kysy lisää mikäli kiinnostuit projektista! Lue lisää täältä: https://taitein.fi/mysteeridraamaryhma/