Mysteeridraamaryhmä

Rudolf Steinerin mysteerinäytelmiä tutkiva ja harjoitteleva puhe- ja draamaryhmä jatkaa 2020 Rudolf Steinerin toisen mysteeridraaman Sielun koettelemus parissa, kokoontuen keväällä 2020 kerran kuussa sunnuntaisin Taitein toimitilassa toisen näytelmän luentaan. Syksyllä 2020 jatketaan harjoittelemalla, koko työryhmän kokoontuessa kerran kuussa perjantai-illan ja lauantaipäivän yhteiseen työskentelyyn. Monenlaista osallistumista tarvitaan, joten kaikki uudet kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tutustumaan ja toteuttamaan näitä näytelmiä kanssamme. Seuraavat esitykset tulevat olemaan 13.-14.3.2021.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset mukaan työryhmään Helena Pihlström, p. 050 3713927
Tiedustelut myös: taiteinry@gmail.com

Alla kuvia ja tunnelmia vuoden 2019-2020 projektista:


Mysteeridraamaryhmä jatkaa harjoituksia syksyllä 2020 Sielun koettelemuksen; Rudolf Steinerin toisen mysteerinäytelmän parissa.
Työryhmässä on tarkoitus tehdä aluksi yhdessä puhe- ja draamaharjoituksia, jonka jälkeen lähdetään tutkimaan ja työstämään uutta näytelmätekstiä askel askeleelta. Työskentelyn tavoitteena on olla alku pitempikestoiselle harjoittelulle mysteeridraamojen parissa täällä Suomessa työryhmän muotoutuessa ja alkaessa kantaa hanketta.

Mysteeridraaman vastuuohjaajana toimii Helena Pihlström. Mukana tässä projektissa on yli 20 aktiivista puhe- ja draamataiteen sekä eurytmian harrastajaa, ja muutamia ammattilaisiakin puhe- ja eurytmiataiteen alalta. Mukaan lukien myös näytelmäprojektien valaistuksesta, puvustuksesta, lavastuksesta, musiikista jne. vastaavat henkilöt. Taitein on ollut mukana jo heti alusta tämän hankkeen käynnistämisessä ja toiminnassa! Työryhmä aloitti ensimmäisen mysteeridraaman parissa keväällä 2017. Tervetuloa uudet mukaan tutustumaan hankkeeseen ja näihin syvällisiin teoksiin kanssamme!

Vihkimyksen portti on ensimmäinen Rudolf Steinerin Munchenissä vuosina 1910–13 kirjoittamista ja ohjaamista neljästä mysteerinäytelmästä. Tämä ensimmäinen, sekä kolme muuta mysteerinäytelmää löytyvät suomennettuina Suomen antroposofisen liiton julkaisuista: http://antropos.fi/julkaisut/

Täältä löydät tietoa esityksistä Goetheanumin näyttämöllä 26.-31.12.2020:
https://mysteriendramen.goetheanum.org/

Sekä projekteista näiden draamojen parissa ympäri maailman:
https://srmk.goetheanum.org/projekte/mysteriendramen-weltweit