Mysteeridraamaryhmä

Rudolf Steinerin mysteerinäytelmiä tutkiva ja harjoitteleva draamaryhmä on jatkanut kolmannen draaman Kynnyksenvartija työstämisen ja esitykseksi valmistamisen parissa. Ensi-ilta on 16.-17.3.2024 Marjatta-koululla. Ensi-ilta päivinä johdannot draamoihin kello 14 Oliver Ifill ja Kimmo Sarekoski.
Mysteeridraamapäivät järjestetään 23.-24. maaliskuuta. Päivien esitelmät pitää Michael Debus, lisäksi työryhmiä. Kynnyksenvartija esitetään siten kahtena viikonloppuna 16.-17.3. ja 23.-24.3. Esitys on kaksipäiväinen ja liput niihin myydään ovelta. Väliajoilla avoinna kahvila, jota pitää Labby Catering. Lämpimästi tervetuloa katsomaan esityksiä ja kuulemaan lisää näistä syvällisistä draamoista!

TAITEIN – Kynnyksenvartija kenraali 10.3.2024, kuva Mikko Tuononen
Kynnyksenvartija 2024 kenraali, kuva Mikko Tuononen

Mysteeridraaman vastuuohjaajana toimii Helena Pihlström. Projektissa on mukana yli 30 aktiivista puhe- ja draamataiteen sekä eurytmian harrastajaa, joista useampi on myös kouluttautunut puhe- ja eurytmiataiteen alalta. Mukaan lukien myös näytelmäprojektien valaistuksesta (Johannes Riska), lavastuksesta, sekä puvustuksesta, musiikista jne. vastaavat henkilöt. Taitein on ollut jo heti alusta tässä hankkeessa mukana saattaa nämä hienot teokset suomalaisten katsottaviksi. Työryhmä aloitti ensimmäisen mysteeridraaman parissa lukupiirinä syksyllä 2016, harjoitusten ja roolitusten käynnistyessä vuoden 2017 aikana. Draamaryhmän työskentelyn tavoitteena on olla alku pidempikestoiselle ja sitoutuneelle harjoittelulle mysteeridraamojen parissa täällä Suomessa mysteeridraamatyöryhmän muotoutuessa ja alkaessa kantaa hanketta.

Tervetuloa uudet mukaan tutustumaan hankkeeseen ja näihin syvällisiin teoksiin kanssamme! Tiedustelut: taitein@taitein.fi tai ohjaaja Helena Pihlström, p. 050 371 3927‬.

Mysteeridraamaryhmää syksyn 2022 esitysten jälkeen. Kuva Ari Harmanen.

Mysteerinäytelmä, elämänkuvaelma Sielun koettelemus esitettiin Marjatta-koululla peräkkäisinä viikonloppuina lokakuussa 2022.

Alla tunnelmia Sielun koettelemuksen kenraalista 8.-9.10.2022. Kuvat Kari Westerlund, Johanna Luotonen ja Kimmo Sarekoski.


TAHDOTKO TUKEA PROJEKTIA? – Mysteeridraamaryhmä ottaa kiitollisuudella vastaan lahjoituksia tulevien esitysten valmistamiseksi. Projekti toteutetaan vapaaehtoisvoimin ja -työllä, mutta matkan varrella syntyvien lavastus, valaistus, vaatetus ym. kulujen kattamiseksi otamme ilolla vastaan myös avustuksia draamaprojektin jatkumisen turvaamiseksi. Keväällä 2023 aloitamme työskentelyn kolmannen draaman parissa. Maksut voi ohjata tilille: Taitein ry, FI34 4055 0011 6176 32, viitteellä 5843 tai viestillä: Mysteeridraamaryhmä. Lämmin kiitos kaikesta tuesta! Tiedustelut: taitein@taitein.fi tai p. 050 4343432 (Tuulikki).

Ihmissuhteet henkisenä koulutustienä Rudolf Steinerin kirjoittamien mysteeridraamojen kautta tarkasteltuna – Tulossa viisi kaikille kiinnostuneille avointa keskiviikkoiltaa, alkaen 9.11. klo 17:30. Paikkana Taiteinin Odilia toimitila, Lehtikuusentie 2 M, Helsinki. Illat sisältävät alustuksia, otteita ja keskustelua Rudolf Steinerin mysteeridraamoista. Alustajina mm. Markku Maula, Helena Pihlström sekä Tuulikki ja Kimmo Sarekoski. Lämpimästi tervetuloa paikalle! Illoissa oviraha, joka käytetään esitysten valmistamiseen. Lue lisää täältä:


Alla tunnelmakuvia syyskuulta 2021 mysteeridraamaryhmän harjoituksista. Draamaryhmä esitti koosteen 1. ja 2. näytelmän kuvista 2.-3. lokakuuta 2021 Marjatta-koululla pidetyn seminaarin yhteydessä.

Mysteeridraamaryhmän harjoitukset, Sielun koettelemus, syyskuu 2021, kuva T.S.
TAITEIN, MD harjoitukset, Sielun koettelemus, 2021, kuva T.S.
TAITEIN, MD harjoitukset, Sielun koettelemus, 2021, kuva T.S.

Lue Takoja -lehdessä ilmestynyt Antti Filpun kirjoitus syksyn 2021 esityksistä:


TAITEIN, ohjaaja Helena Pihlström Mysteeridraamojen lavastusmiesten seurassa, syksyllä 2021.

TAHDOTKO TULLA MUKAAN MYSTEERIDRAAMA PROJEKTIIN?
Mikäli sinua kiinnostaa upottaa auttavat kädet jollain tavoin mukaan menossa olevien esityksien toteuttamiseen, niin ole yhteydessä, monenlaisia taitoja ja tukea tarvitaan. Samalla pääset syventymään kanssamme kyseisiin ajallemme tärkeisiin mysteerinäytelmiin. Kysy/kerro lisää: taitein@taitein.fi / 050 4343432 (Tuulikki)


Rudolf Steinerin Munchenissä vuosina 1910–13 kirjoittamaa ja aikoinaan ohjaamaa neljä mysteerinäytelmää löytyvät suomennettuina Suomen antroposofisen liiton julkaisuista:
https://www.antropos.fi/tuote-osasto/kirjat/taide-ja-antroposofia/

Täältä löydät tietoa Goetheanumin näyttämöryhmän projekteista ja esityksistä:
https://mysteriendramen.goetheanum.org/

Sekä työstä näiden draamojen parissa ympäri maailman:
https://srmk.goetheanum.org/projekte/mysteriendramen-weltweit


Alla kuvia ja tunnelmia vuoden 2019-2020 projektista: