Mysteeridraamaryhmä

Rudolf Steinerin mysteerinäytelmiä tutkiva ja harjoitteleva puhe- ja draamaryhmä jatkaa 2020 Rudolf Steinerin toisen mysteeridraaman Sielun koettelemus parissa, kokoontuen keväällä 2020 kerran kuussa sunnuntaisin TAITEIN toimitilassa Lehtikuusentiellä ja syksyllä 2020 kerran kussa pe illan ja la päivän. Vaapaaehtoinen oviraha 10 euroa. Kahvi- ja teetarjoilu. Kaikki uudet kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tutustumaan näihin näytelmiin kanssamme! Seuraavat esitykset tulevat olemaan maaliskuussa 2021.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset mukaan työryhmään Helena Pihlström, p. 050 3713927
Tiedustelut myös: taiteinry@gmail.com


Mysteeridraamaryhmä harjoittelee keväällä 2020
Sielun koettelemus; Rudolf Steinerin 2. mysteerinäytelmää
Työryhmässä on tarkoitus tehdä aluksi yhdessä puhe- ja draamaharjoituksia, jonka jälkeen lähdetään tutkimaan ja työstämään uutta näytelmätekstiä askel askeleelta. Työskentelyn tavoitteena on olla alku pitempikestoiselle harjoittelulle mysteeridraamojen parissa täällä Suomessa työryhmän muotoutuessa. Aikomuksena olisi jatkossa kutsua mukaan myös vierailevia ohjaajia sekä järjestää erillisiä intensiiviviikonloppuja lisäharjoittelua ja esityksiä varten.

Mysteeridraaman vastuuohjaajana toimii Helena Pihlström. Mukana tässä projektissa on yli 20 aktiivista puhe- ja draamataiteen sekä eurytmian harrastajaa, ja muutamia ammattilaisiakin puhe- ja eurytmiataiteen alalta. Mukaan lukien myös näytelmäprojektien valaistuksesta, puvustuksesta, lavastuksesta, musiikista jne. vastaavat henkilöt. Taitein on ollut mukana jo heti alusta tämän hankkeen käynnistämisessä ja toiminnassa! Ensimmäisen mysteeridraaman parissa harjoitteleva työryhmä aloitti keväällä 2017. Tervetuloa uudet mukaan tutustumaan hankkeeseen ja näihin valtavan syvällisiin teoksiin!

Vihkimyksen portti on ensimmäinen Rudolf Steinerin Munchenissä vuosina 1910–13 kirjoittamista ja ohjaamista neljästä mysteerinäytelmästä. Tämä ensimmäinen, sekä kolme muuta mysteerinäytelmää löytyvät suomennettuina Suomen antroposofisen liiton julkaisuista: http://antropos.fi/julkaisut/