Lyyra, valon ja hiljaisuuden soitin

Lyyran perustekniikka on helppo oppia,
vaikkei olisi tietoa musiikin teoriasta tai aiempaa kokemusta soittimista. Soittimeen kätketyt sävelet vapautuvat tilaan. Olen itse täällä, autan omin käsin sävelet eloon yhdessä muiden kanssa. Kuuntelusta tulee hämmästyttävän avointa ja intensiivistä, kuuloaisti onkin aktiivinen toimija. Vasta ihmisen sisäinen maailma synnyttää musiikin.

Lämpimästi tervetuloa Lyyran ja yhteisen musisoinnin äärelle keväällä 2021! Johdanto- ja jatkokurssin ohjaa Kirsti Pohjasniemi.

Muusikko Edmund Pracht ja kuvanveistäjä Lothar Gärtner pohtivat ”soittimen alkumuotoa”. Tältä pohjalta he halusivat luoda lyyran historiallisista esikuvista riippumatta, toisaalta terapeuttisiin tarkoituksiin, toisaalta tavallisen ihmisen omakohtaista musiikkiin syventymistä varten. Ensimmäinen lyyra otettiin käyttöön vuonna 1926 hoitopedagogisessa paikassa Sonnenhofissa Sveitsin Arlesheimissa.

TAITEIN – Lyyrakurssi, maalaus Raana Lehtinen

KURSSITIEDOT:

Johdantokurssi
Kokoontumiset, kuusi kertaa, keskiviikkoisin aikavälillä:
13.1.-17.2., kello 16:30 – 17:45
Kurssilla tutustutaan viisisäveliseen pentatoniseen lyyraan ja diatoniseen sopraano- ja alttolyyraan, joissa kaikki 12 säveltä ovat käytössä. Osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja. Jos sinulla on oma pentatoninen tai muu lyyra, sen voi mielellään ottaa mukaan.

Jatkokurssi
Kokoontumiset, kuusi kertaa, keskiviikkoisin aikavälillä:
3.3.-7.4., kello 16:30 – 17:45
Kurssilla valmistellaan pienimuotoinen ohjelma esitettäväksi pääsiäisen aikaan esim. palvelutalossa. Esiintyminen ei ole välttämätöntä. Voit osallistua harjoitteluun itsellesi sopivalla tavalla.

Kurssien ohjaajana Kirsti Pohjasniemi
Lisätietoja: kirstipohjasniemi@hotmail.com

Kurssipaikka: Suomen antroposofisen liiton sali,
Uudenmaankatu 25 A 4, Helsinki.
Kurssin hinta: 75 euroa, yksittäiset kerrat 15 euroa.
Molemmat kurssit yhteensä 130 euroa.
Maksu kurssin alkaessa Taitein ry:n tilille:
FI34 4055 0011 6176 32,
viestiin: Lyyrakurssi kevät 2021.

Ilmoittautumiset: taiteinry@gmail.com