Kohta -työpaja

Haluatko tutustua itseesi, toisiin ja lähteä muuttamaan maailmaa? Pohditko, miten lähteä liikkeelle? KOHTA-työpaja on nuorille suunnattu tilaisuus tutustua toisiin ja olla tekemässä muutosta parempaan!

Usein kuulee sanottavan: tälle asialle täytyisi jonkun tehdä jotain… Tai: tuo asia pitäisi korjata… Tälle alueelle tarvittaisiin pyörätie, lisää roskakoreja, penkki. Tai: nuorille tarvittaisiin lisää tiloja missä toimia omilla ehdoilla, vanhusten hoitolaitoksiin tarvittaisiin lisää taidetta, kohtaamista. Ilmastonmuutokselle pitäisi tehdä enemmän. Yhteiskunnan resurssit pitäisi jakaa toisin…

Tai ehkä sinulla on vasta hämärä aavistus siitä, että haluaisit jotenkin yhdistää oman kiinnostuksen kohteesi – sydämenasiasi – sekä työn maailman hyväksi, vaikket vielä ollenkaan tiedä miten! Tai ehkä olet vain ajatellut, että olisi kiva vaikuttaa asioihin, edes vähän.

Me ajattelemme, että se on mahdollista. Että on meistä jokaisen omalla vastuulla olla se, joka tekee jotain… Ja että yhteisen tulevaisuutemme kannalta on olennaista, että yhä useampi alkaisi toimia… Meillä kaikilla on mahdollisuus olla se, joka tarttuu puhelimeen, perustaa rahankeräyksen, tai yrityksen, tai yksinkertaisesti vain avaa suunsa oikealla hetkellä. Ojentaa käden, katsoo kohti.

Tätä voidaan kutsua yhteiskunnalliseksi yrittäjyydeksi.

KOHTA on yhteiskunnallisen yrittäjyyden työpaja noin 18-35 -vuotiaille nuorille ja nuorenmielisille. Työpajassa kehitetään muutokseen tähtäävä aloite, joka toteutetaan ryhmässä tai itsenäisesti. Se voi olla vaikkapa syrjäytymistä ehkäisevä projekti, taidetta, ympäristöön tai koulutukseen liittyvää – jokaisen oman kiinnostuksen mukaan! Uskomme meistä jokaisen voivan olla paremman maailman luoja juuri siinä kohtaa missä elämässään nyt on!

TYÖPAJOJEN PÄIVÄMÄÄRÄT JA AIKA: Syksyllä 2020 tapaamme kahtena viikonloppuna: 24-25.10. ja 21-22.11., lauantaina kello 11-17 ja sunnuntaina kello 11-16.

Työpajojen tapahtuma- ja kohtaamispaikka on kulttuurikeskus Sähinä Lauttasaaressa, osoitteessa Heikkiläntie 10, Helsinki.

Yhden työpajavkonlopun hinta on 30/20 euroa, alennus tarpeen mukaan. Hinta sisältää lounaan (kasvis/vege). Maksu paikan päällä kortilla. Työpajat ovat itsenäisiä eivätkä edellytä osallistumista molempiin. Mukaan mahtuu 5-14 osallistujaa!

Näiden viikonloppujen aikana tutustumme toisiimme, kuuntelemme itseämme ja toisiamme arvostaen, tutkimme tarkemmin ympäröivän maailman ja yhteiskunnan haasteita, sekä lähdemme hahmottelemaan, lämmittelemään ja sitten toteuttamaan omaa muutosprojektiamme toistemme tukemana. Ryhmä antaa tarvittavan tuen sekä tarjoaa erilaisia resursseja ja ohjausta. Osallistujat voivat oman kiinnostuksensa mukaan hyvin pitkälle vaikuttaa työpajan sisältöön.

Kohta -työpajat jatkavat uusin kokoontumisin vuonna 2021.

Et tarvitse osallistumiseen aiempia tietoja tai kokemusta muutosagenttina toimimisesta. Aito kiinnostus maailman ja ihmisten tulevaisuutta kohtaan riittää. Riittää että olet oma itsesi.

Työpajan mahdollistavat aktivistit: sanataideohjaaja Maria Jantunen, lähihoitaja/kuvataiteilija Leila Kuitunen, talousasiantuntija Marika Lohi sekä filosofian praktikko Tuulikki Sarekoski. Lisäksi muita vierailevia ohjaajia tarpeen mukaan.

Nähdään pian!

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan n. viikkoa ennen kyseistä työpajaa: kohta@taitein.fi 

Voit jättää myös soittopyynnön!

FB tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1019976495081207/

Kohta -työpaja 2020

t. Kohta -työryhmä:
Maria, Leila, Bettina, Marika ja Tuulikki

Yhteydenotot: kohta@taitein.fi

Kohta -työpaja toteutetaan yhteistyössä Kriittisen korkeakoulun, Osuuskunta Ehta Rahan ja Taitein ry:n kesken.

Kulmakoulusäätiölle kiitokset hankkeemme tukemisesta!