Kohta -työpaja (vanha)

Työpajat jatkavat keväällä 2023 uusin kokoontumisin. Nyt myös avoimet perjantai-illat!

https://www.omakohta.fi/

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Kyseessä on yhteiskunnallisen yrittäjyyden työpaja, joka on suunnattu kaikille nuorille ja nuorenmielisille!

Haluatko tutustua itseesi ja toisiin sekä lähteä yhdessä tekemään positiivista muutosta maailmaan?

Työpajoissa kehitetään muutokseen tähtäävä aloite, joka toteutetaan ryhmässä tai itsenäisesti. Se voi olla vaikkapa sosiaalinen projekti, taidetta tai ympäristöön liittyvää – jokaisen oman kiinnostuksen ja innostuksen mukaan!

Meistä jokainen voi olla paremman maailman luoja juuri siinä kohtaa elämässään missä nyt on!

Lähtöidean kuvausta: “Usein kuulee sanottavan: tälle asialle täytyisi jonkun tehdä jotain… Tai: tuo asia pitäisi korjata… Tarvittaisiin tarvittaisiin pyörätie, lisää roskakoreja, penkki. Tai: nuorille tarvittaisiin lisää tiloja missä toimia omilla ehdoilla, vanhusten hoitolaitoksiin tarvittaisiin lisää taidetta, kohtaamista. Ilmastonmuutokselle pitäisi tehdä enemmän. Yhteiskunnan resurssit pitäisi jakaa toisin…

Tai ehkä sinulla on vasta hämärä aavistus siitä, että haluaisit jotenkin yhdistää oman kiinnostuksen kohteesi – sydämenasiasi – sekä työn maailman hyväksi, vaikket vielä ollenkaan tiedä miten! Tai ehkä olet vain ajatellut, että olisi kiva vaikuttaa asioihin, edes vähän.

Me ajattelemme, että se on mahdollista. Että on meistä jokaisen omalla vastuulla olla se, joka tekee jotain… Ja että yhteisen tulevaisuutemme kannalta on olennaista, että yhä useampi alkaisi toimia… Meillä kaikilla on mahdollisuus olla se, joka tarttuu puhelimeen, perustaa rahankeräyksen, tai yrityksen, tai yksinkertaisesti vain avaa suunsa oikealla hetkellä. Ojentaa käden, katsoo kohti.

Tätä voidaan kutsua yhteiskunnalliseksi yrittäjyydeksi.

Työpajoissa tutustumme toisiimme, kuuntelemme arvostaen toisiamme ja itseämme, tutkimme tarkemmin ympäröivän maailman ja yhteiskunnan haasteita, sekä luomme jollekin niistä oman, positiivisen muutosaloitteemme. Aloite voi olla pienempi tai suurempi. Ryhmä antaa tarvittavan tuen sekä tarjoaa resursseja ja ohjausta.

Työskentelyn välineinä käytämme muun muassa dialogista keskustelua, luovaa kirjoittamista, kuvataidetta, elävää liikettä ja puhetta sekä draamaa.  

Osallistujat voivat oman kiinnostuksensa mukaan hyvin pitkälle vaikuttaa työpajan sisältöön.

Et tarvitse osallistumiseen aiempia tietoja tai kokemusta muutosagenttina toimimisesta tai taiteen tekemisestä. Aito kiinnostus maailman ja ihmisten tulevaisuutta kohtaan riittää. Riittää että olet oma itsesi, ja lähdet liikkeelle omasta KOHTAA! Mukaan mahtuu 5-14 osallistujaa. Voit tulla mukaan tutustumaan yhteen tai molempiin työpajoihin. Osallistuminen on maksutonta.

Työpajoja mahdollistamassa: sanataideohjaaja Maria Jantunen, lähihoitaja, kuvataiteilija Leila Kuitunen, filosofian praktikko, yrittäjä Tuulikki Sarekoski, puhe- ja draamataiteilija Kari Westerlund.

Nähdään!

Yhteydenotot: info@omakohta.fi

Kulmakoulusäätiölle kiitokset hankkeemme tukemisesta!

2022

TAITEIN, KOHTA -työpaja 2022
Taitein, Kohta -työpajat 2022