Kevään avoimet teemaillat

Terve raha -työryhmä järjestää keväällä 2023 kaikille avoimia teemailtoja taloustieteeseen liittyen. Tutkimme mm. kuinka assosiatiivinen yhtiö voi auttaa ratkaisemaan monia talouselämän piirissä tyypillisesti vaikuttavia ongelmia. Aloitus klo 18.30. Kesto n. 2 tuntia. Tervetuloa!

9.3. Yhtiö ilta 

Yhtiö illassa tutkimme ns. assosiatiivista yhtiömuotoa. Assosiatiivinen yhtiö perustuu Rudolf Steinerin havaintoon yhteiskunnan kolmijäsentyneestä luonteesta, joka ilmenee myös yritystasolla. Assosiatiivinen yhtiö perustuu kolmeen autonomiseen jäseneen ja näiden harmoniseen vuorovaikutukseen. Ensimmäinen jäsen keskittyy yrityksen hengen ja mission edistämiseen. Toinen jäsen vastaa oikeudellisista mm. työhön, yrityksen omistajuuteen ja rahoitukseen liittyvistä kysymyksistä. Kolmas jäsen vastaa käytännön liiketoiminnasta. Tutkimme kuinka assosiatiivinen yhtiö voi auttaa ratkaisemaan monia talouselämän piirissä tyypillisesti vaikuttavia vastakkainasetteluja.

23.3. Tilinpäätöksen ja kirjanpidon kätketyt rikkaudet 

Kirjanpito illassa tutkimme kuinka tilinpäätös ja kirjanpito kätkevät sisäänsä paljon sellaista, jota ei tavallisesti havaita niissä olevan. Kirjanpito on talouselämän “kieli”, jota tutkimalla voimme löytää tuoreita näkökulmia talouselämän ongelmien ratkaisemiseksi osana assosiatiivista yhtiötoimintaa. Tilinpäätöksen rakenteesta käsin voimme konkreettisella tasolla alkaa järjestää yrityksen ja lopulta koko yhteiskunnan toimintaa pohjautuen Rudolf Steinerin havaintoon yhteiskunnan kolmijäsentyneestä luonteesta. Mullista käsityksesi näistä tavallisesti tylsänä mielletyistä aiheista!

30.3. Alkemia ja talous

Alkemian on perinteisesti ajateltu käsittelevän arvottoman alkuaineen muuttamista kullaksi. Kullankiilto on monien silmissä kuitenkin peittänyt monilta alkemian syvemmän henkiseen kehitykseen liittyvän ulottuvuuden, jossa alkemisti jalostaa omaa sieluaan. Tämä pätee myös talouselämään, jossa egoistisen voitontavoittelun on usein nähty olevan “kultaa” luova tekijä. Kuitenkin jos tutkimme taloutta syvemmin, niin voiko olla että todellinen kulta voikin löytyä jalostamalla taloudellista egoismia kattamaan myös altruistiset motiivit. Tule tutkimaan kanssamme alkemistista symboliikkaa ja kuinka sen valossa voi ymmärtää talouselämää alkemistisesta näkövinkkelistä käsin pohjautuen Rudolf Steinerin talousajatteluun.

Illat alustaa KTM Toni Kellinsalmi.

Oviraha: 10e / 7e kerta.

Paikka: Taitein, Lehtikuusentie 2 M, Helsinki.

Mahdollisuus myös etäosallistumiseen (zoom). Kysy lisää, ja pyydä linkki sähköpostiisi, mikäli kiinnostuit! Maksu Taitein ry:n tilille ennen illan alkua: FI34 4055 0011 6176 32, viitteellä 5775.

taitein@taitein.fi

Tapahtuma: https://fb.me/e/2qXn7csko

Lue lisää Terve raha -opintopiiristä: