Johdantokurssi hengentieteeseen

Johdantokurssi hengentieteeseen 2000 luvulla on yhteinen matka, jolla tutustutaan moderniin hengentieteelliseen koulutukseen.

Kurssin tarkoituksena on luoda kokemuksellinen suhde antroposofisen hengentieteen opiskeluun, itsetuntemusta ja meditatiivista elämää kehittäviin harjoituksiin sekä sosiaalis-henkiseen ryhmätyöskentelyyn. Osallistujalle muodostuu kurssin myötä elävä kuva ja suhde Antroposofiseen koulutustiehen, jossa avainasemassa ovat ajattelun, tunteen ja tahdonvoimien kehittäminen. Näin valjastamme käyttöömme koko luovan sisäisen potentiaalimme ja luomme uuden, vapaan suhteen itseemme, toisiimme ja koko elämäämme.

Kurssin ohjaajana toimii Global School -nimistä* hengentieteellistä koulua johtavan Global Event Collegen jäsen Jeremy Qvick. Kurssille ja ryhmän toimintaan voi osallistua tulemalla Taiteinin Odilia-tilassa järjestettäviin tapaamisiin, tai osallistumalla näihin online-pohjaisesti Zoomin kautta. Kurssimateriaalina toimivat mm. Rudolf Steinerin Henkisen tiedon tie, Vapauden filosofia sekä hengentieteilijän ja Global Schoolin perustajan Yeshayahu Ben-Aharonin kirjoitukset ja toiminta meidän aikanamme. Kirjoja on saatavissa myös Taiteinin kautta.

Johdantokurssi aloittaa intensiiviviikonlopulla 23.-25. lokakuuta, jatkaen työskentelyä maanantai-iltaisin kello 17:30-20:30 aina 21. joulukuuta asti, yhteensä 9 kertaa, kokoontuen ryhmänä yhteen vielä toisen kerran viikonloppuna 11.-13. joulukuuta. Viikonloppukertojen kellonajat ovat: pe klo 17-20, la klo 11-19 ja su klo 11-16. Kurssin viimeisessä tapaamisessa ma 21.12. on tarkoitus koota vielä yhteen matkalla omaksuttua, ja katsoa yhdessä tulevaan. Työskentely tallennetaan tarvittaessa, jotta jokainen, joka ei aina pääsisi osallistumaan saisi koko kurssin sisällön. Jeremy ohjaa työskentelyä osittain myös Zoomin välityksellä.

Johdantokurssin hinta on 250 euroa, 3 erässä maksettuna à 90 euroa. Maksu kortilla paikan päällä tai Taitein ry:n tilille maksettuna etukäteen, viestiin kurssin nimi. Alennusta voi pyytää tarpeen mukaan.
Kurssi järjestetään viidellä osallistujalla. Kurssipaikkana Taiteinin toimitila, Lehtikuusentie 2 M, Helsinki.

Ilmoittautumiset: taiteinry@gmail.com

Mikäli olet kiinnostunut Antroposofian opiskelusta ja ajattelun kehittämisestä, niin järjestämme kaikille avoimia kursseja eri teemoilla Taiteinissa kaudella 2020-21. Myös online-kursseja tulossa. Ole yhteydessä, jos haluat lähteä yhteiseen opiskeluun ja toimintaan mukaan!

Lisätiedot ja kyselyt:
Jeremy Qvick
jeremy.qvick@gmail.com
044 2974573

tai Tuulikki Sarekoski
p. 050 4343432
taiteinry@gmail.com

TAITEIN, Temppelin kivi, Jerusalem 2017, kuva T.S.

*Lue lisää: https://taitein.fi/global-school/