Elävää puhetta

TAITEIN, Elävää puhetta 2021-2022, Kari Westerlund

Puhetaidetekniikka on erityinen tie oman äänen kehittämiseksi, jolla puheesta muodostetaan informaation välittämistä laajempi taiteellinen teko ja elämys. Laulamisesta poiketen puheen taiteellisessa harjoituttamisessa keskitytään selkeään artikulaatioon sekä äänteiden ominaislaatuihin, jotka paljastavat puhujalle – ja kuulijalle – sanojen merkityksen takana olevan elävän olemuksellisuuden.

Harjoittelu tukee erityisesti runonlausuntaa, tarinankerrontaa ja näyttelijäntyötä, mutta sopii kaikille, jotka käyttävät ääntään työssään tai haluavat kehittää omaa puheilmaisuaan. Aktiivinen harjoittelu voi herättää uudenlaisia elämänvoimia ja elävöittää koko olemusta.

Voin opastaa ja antaa työkaluja ilmaisun kehittämiseksi Rudolf ja Marie Steinerin puhe- ja draamataiteen impulssista lähtöisin olevilla menetelmillä, sekä omaan kokemukseeni pohjaten. Voimme yhdessä tutkia valitsemaasi runoa, jota mielisit lausua ääneen, tarinaa jonka tahtoisit elävällä tapaa jakaa kuulijoille, tai ihan vain tehdä artikulaatioharjoituksia puheen selkeyttämiseksi.

Suositushintani on 25 € / 45 minuuttia. Tule yksin tai vaikka kaverin kanssa. Sovitaan yhdessä sopiva aika. Järjestän toisinaan myös ryhmäkursseja, joista ilmoitetaan erikseen.

Olen Snellman-korkeakoulusta valmistunut puhe- ja draamataiteilija, monialainen taiteen harrastaja, sekä vanhalta ammatiltani datanomi. Puhetaiteen lisäksi toimitan Taiteinille graafista suunnittelua sekä kurssisihteerin tehtäviä.

Yhteydenotot:
kari@taitein.fi
+358 44 9862242

Elävää kuvaa

Tässä kuvaamani kooste Snellman-korkeakoulun näytelmästä Faust.