Elämänkaari matkana minuuteen

Uusi viikoittain kokoontuva biografiatyöpaja elämäntietä jo jonkin matkaa kulkeneille

Kokoontumiset tiistaisin kello 10-12. Ohjaajina filosofian praktikko Tuulikki Sarekoski ja taideterapeutti Rita Kreivi. Lämpimästi tervetuloa yhteiseen työpajaan ja matkalle mukaan!

Taitein, Biografiatyöpaja, kuva Rita Kreivi*

Työpajassa käydään läpi biografiatyön perusteita tutustumalla inhimillisen elämänkaaren lainalaisuuksiin ja sen eri vaiheisiin. Yhteisessä työskentelyssä syvennytään luottamuksellisessa ilmapiirissä tarinoiden ja keskustellen, taiteellisesti havainnoiden ja tuntien oman elämänkaaren tapahtumiin. Muistellen tarkastellaan omaa yksilöllistä elämäntietä mm. seitsenvuotiskausien ja kuunsolmujen näkökulmasta. Jokainen ihmiselämän vaihe kätkee sisäänsä oman laadullisuutensa tuoden mukanaan erilaisia mahdollisuuksia ja haasteita kohdattavaksi. Näiden vaiheiden tunteminen auttaa ymmärtämään paremmin yksilöllistä elämänkaarta, biografiatyöskentelyn vahvistaessa itsessään kokemusta oman minuuden läsnäolosta ja luovasta voimasta. Yhteisessä työskentelyssä ja ryhmässä voi kertoa ääneen sen, mitä on valmis kertomaan muille, eikä se ettei kaikkea kerro, vähennä työskentelyn vaikuttavuttaa. Aktiivinen myönteinen kuuntelu, sekä oman sisäisyyden että toisten kuunteleminen, on keskiössä. Taiteellinen työskentely vahvistaa sydämen yhteyttä omiin tunteisiin. Osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja asiasta. Tässä viikoittain kokoontuvassa työpajassa etenemme rauhalliseen tahtiin, ryhmän ja sen osallistujien tarpeita kuunnellen. Työskentely rakentuu elämäntarinoinnista eri näkökulmista elämää lähestyen, yleisten elämänkaarellisten lainalaisuuksien tarkastelusta sekä taiteellisesta työskentelystä, yksilöllisenä biografiana ilmenevän ihmettelystä kunkin ihmisen kulkiessa omaa ainutkertaista elämäntietään.

Lämpimästi tervetuloa ihmettelemään ja löytämään oman elämämme arvoitusta uutena aloittavaan työryhmään!
Ensimmäisille kolmelle kerralle voi tulla tutustumaan työskentelyyn ja ryhmään. Osallistuminen näille kerroille ei edellytä jatkamista. t. Tuulikki ja Rita

Päivämäärät:
Syksyllä 6.10.-1.12.2020
Aika: tiistaisin klo 10-12
Paikka: Taitein ry, Lehtikuusentie 2 M, Helsinki
Hinta: 45/35 euroa 3 ensimmäistä kertaa.
Toinen osa 27.10.-1.12. (6x) hinta 85/65 euroa.
Sisältää kahvi- tai teetarjoilun.
Maksu paikan päällä kortilla.
Työpaja jatkaa keväällä, aikavälillä 12.1.-30.3.2021. (12x)
Hinta 85/65 euroa 6 kerran sarja.
Lisätiedot: Tuulikki, p. 050 4343432 tai Rita, p. 041 4627880

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: taiteinry@gmail.com

Huom! Pääsiäisen jälkeen, ti 6.4.(-22.6.) klo 10:30-12 alkamassa uusi viikoittain kokoontuva biografiatyöpaja elämäntietä jo jonkin matkaa kulkeneille. Työpaja järjestetään 3-5 osallistujalla. Lisätiedot ja ilmoittautumiset myös puhelimitse: 050 4343432 (Tuulikki)

*Kuva: Oranki Art näyttely, Pello
http://www.orankiart.fi/index.html