Posted on

by

in

Taitein luovuuden lähteille!

Olet lämpimästi tervetullut jatkamaan tai aloittamaan taiteiden harjoittamisen myös nyt alkaneena keväänä 2023! Taiteinin kurssit ja työpajat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Lue lisää sivuilta, tule tutustumaan tai ole yhteydessä ja kysy lisää: taitein@taitein.fi tai p. 050 4343432. Nähdään!
 
Joitain poimintoja toiminnasta:
Puhe- ja draamataide ottaa jälleen uusia askeleita Taiteinin piirissä, sillä pian on alkamassa kaksi uutta kurssisarjaa puhetaiteen parissa. Tiistaisin pääset sukeltamaan Rudolf Steinerin kehittämiin voimallisiin puheenmuodostusharjoituksiin Kari Westerlundin ohjauksessa, alkaen 31.1. kello 17:30–19, kokoontumiset yhteensä seitsemän kertaa. Kari on valmistunut Snellman-korkeakoulun puhe- ja draamataiteen linjalta ja esiintynyt Johanneksen roolissa 2021–22 esitetyissä mysteerinäytelmissä. Lue lisää työpajasta: https://taitein.fi/puheharjoituksia/
 
Torstaina 2.2. kello 16–18 jatkavat taasen Helena Pihlström ja Nina Alfthan uudella sarjalla kaikille avoimia taidepajoja: https://taitein.fi/puhetaiteen-kurssi/ Tämä torstain kuuden kerran työpaja kutoilee eurytmian ja puheenmuodostuksen vuorovaikutuksessa, lämmittäen kehollista instrumenttiamme sanataiteen palvelukseen; lyriikan, draaman ja epiikan keinoin ja sanataiteen helmin ilmaisuamme virittäen ja kehittäen. Et tarvitse mitään ennakkotietoja tai -taitoja osallistuaksesi.
 
Lisäksi Taiteinin piirissä toimiva Mysteeridraamaryhmä aloittaa uudet kokoontumiset kolmannen mysteeridraaman Kynnyksenvartija parissa. Aluksi on tarkoitus syventyä lukupiirinä kerran kuussa sunnuntaisin näytelmään sekä tehdä puheharjoituksia ja eurytmiaa yhdessä. Nämä tutustumiskerrat ovat avoimia myös uusille näistä draamoista kiinnostuneille. Ensimmäinen kokoontuminen on sunnuntaina 29.1. klo 16–19 Marjatta-koululla. Olethan yhteydessä, mikäli olisit tulossa mukaan! Lue lisää MD ryhmästä: https://taitein.fi/mysteeridraamaryhma/
 
Ana Pilatin ohjaamat ja viikonloppuisin (pe-la) järjestettävät laulukurssit ovat myös avoimia kaikille, jotka kaipaavat laulamisen pariin ja ovat kiinnostuneet oman äänen vapauttamisen koulutustiestä. https://taitein.fi/singing-workshop/   Werbeck-harjoittelu luo tälle toimivaa perustaa, sekä yllättää elävyydellään ja hauskuudellaan. Yhdessä laulaminen myös laskee kynnystä oman sävelkorvan ja vapaan soinnin kehittämiselle. Puheenmuodostusharjoitukset kuten myös nämä laulun parissa kehitetyt ns. werbeck-harjoitukset vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ihmisolemusta tervehdyttäen ja vahvistaen. Kaikille kursseille ja työpajoihin voi tulla hyvin myös ensiksi kertaluonteisesti tutustumaan, ja päättää sitten jatkosta.
 
Keväämmällä on tulossa maalauksen ja biografiatyöskentelyyn keskittyviä työpajoja ja kursseja, joista löytyy tietoa myöhemmin nettisivuilta.
 
Tämä kevät on myös tiivis ajattelun liikuttamisen ja elävöittämisen edistämiseksi. Terve raha -työryhmä tuo tarjolle useita temaattisia iltoja ja työpajoja, joissa tartutaan oman ajattelun voimin sosiaalisen ja yhteiskunnallisen elämän haastaviin ja ajankohtaisiin kysymyksiin yhdessä opiskellen ja keskustellen. Kysymyksellä ja otsikolla: Uuden taloustieteen tehtävät. Lue lisää näistä illoista ja mahdollisuuksista täältä: https://taitein.fi/terve-raha-opintopiiri/
 
Nuorten Kohta -työpajat starttaavat myös uusin taiteellisin työpajoin keväisinä lauantaipäivinä, sekä aloittavat sarjan avoimia iltoja perjantaista 10.3. kello 17–19 alkaen. Nämä illat ja työpajat tulevat tarjoamaan mahdollisuuksia kuulostella yhdessä keskustellen omaa kohtaa etsiä yhteyttä toisiin ja maailmaan, omaan kysymykseen ja sisäiseen toimijuuteen yhteisen tilan, keskustelun ja taiteellisen työskentelyn tukemana. Kohta -työpajat ovat avoimia kaikille nuorille ja nuorenmielisille etsijöille ja ihmettelijöille. Kysy lisää: kohta@taitein.fi
 
Myös syksyllä alkaneet työpajat ovat avoimia kertaluonteiselle tutustumiselle. Mikäli mielit, hyppää mukaan! Useat näistä pajoista aloittavat ensi syksynä uuden kierroksen, jolloin voit lähteä alusta mukaan tutustumisen pohjalta.
 
Taiteinin kurssi- ja työpajatarjonta elää koko ajan, joten näitä sivuja kannattaa seurata, ja kertoa omista toiveista! Olemme tavoitettavissa sähköpostiosoitteessamme taitein@taitein.fi tai puhelimitse 050 4343432 (parhaiten ma-to kello 10–14) sekä tavattavissa tiistaisin toimitilassamme kello 16-17, jolloin pidämme viikoittaisen avoimen suunnittelukokouksen. Taiteinin toimitilan Odilian löydät osoitteesta Lehtikuusentie 2 M, Helsinki. Olethan rohkeasti yhteydessä, mikäli sinulla on kysymyksiä toimintaamme liittyen tai olisit tulossa paikan päälle tapaamiseen!
 
Kurssisihteerin tehtävissä aloitti nyt tammikuussa Kari Westerlund! Häneen voit myös olla yhteydessä kysyäksesi toiminnasta tai halutessasi kertoa omasta ideastasi: kari@taitein.fi Kari on myös tavattavissa tiistai-iltapäivisin Lehtikuusentiellä, sekä joidenkin kurssien yhteydessä. Täältä löydät Karista lisää: https://taitein.fi/elavaa-puhetta/
 
Karin kanssa aiomme luoda tämän kevään aikana uutta näkyvyyttä Taitein toiminnalle, sekä valmistella toukokuulle erityistä tapahtumaa. Perjantaina 19.5.2023 Taitein täyttää 10 vuotta, ja sitä on meistä syytä juhlia. Toivottavasti myös sinusta! Avaamme ovet ja stagen taiteelle, ja sen näkyväksi tulolle, erityisesti teidän osaltanne, jotka jo olette jossain kohtaa näiden vuosien aikana olleet toiminnassamme mukana. Tässäkin on meille tärkeää mutkattomuus ja kynnyksettömyys, olennaista tulla kosketetuksi jollain elävällä omakohtaisella kokemuksella, teidän tai kutsuttujen ystävienne taiteellisilla esityksillä; lauluilla, kuvilla, runoilla, eurytmialla, puheilla, musiikilla…; mahdollisuudella jakaa näitä toisillemme. Kerro jos olet kiinnostunut! Maaliskuussa kerromme tästä illasta lisää ja laitamme kutsua esille.
 
 Kaikki Taiteinin tarjolla oleva toiminta pyrkii olemaan mahdollisimman helposti lähestyttävää ja sellaista, että mukaan voi tulla ilman ennakkotietoja ja -taitoja. Ainoastaan aito kiinnostus ihmisenä olemista ja kehittymistä kohtaan riittää hyvin! Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja mukaan toimintaan!


Taitein puolesta,

Tuulikki ja Kari

Kuva, maalaus “Virvatulet” Goethen sadusta Vihreä käärme ja valkoinen lilja. Työpaja 2022.