Posted on

by

in

Taitein kevät 2022

Hei Taitein ystävät!

Talven taitteen rauha on antanut luovuuden siemenille hyvän maaperän kasvaa. Lisääntyvä valo virvoittaa, kevään jo hyräillessä pikhiljaa heräävässä luonnossa ja sydämen sisäisyydessä, kutsuen meitä jälleen toimintaan!

TAITEIN – Minä ajattelen puheen, (eurytmiset asemat) kuva Sirpa Ulkuniemi

HYVÄÄ ja rauhallista alkanutta uutta vuotta teille kaikille! Olemme keskellä valkoista sydäntalvea ja elollisen luonnon lepotilaa. Toivottavasti olette tekin levänneet, hiljentyneet ja nauttineet joulunajasta. Nyt on otollinen aika lähteä jälleen syventämään suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja maailmaan, osallistumaan uusin sisäisin sytykkein. Kevätkauden alkaessa Taiteinissa toiminta jatkuu sekä pienryhmissä että verkkokurssein. On taas aika inspiroitua taiteen, tutkivan ihmisyyden, yhteisen tekemisen ja kokemuksellisen luovan jakamisen ääressä.

TAITEIN tarjoaa jälleen lukuisia mahdollisuuksia luovaan, taiteelliseen, yhteisölliseen ja itsetuntemusta kasvattavaan työskentelyyn. Monet tutut kurssit ja työryhmät jatkavat kevätkaudella 2022, mutta tarjolla on myös uutta. Tervetuloa mukaan kursseille, työpajoihin ja työryhmiin sekä tapaamisiin vahvistamaan yhteyttä jokaisessa meissä piileviin vapauden, luovuuden ja terveyden lähteisiin!

KIITOS kaikkien Teidän ystävien, jotka rohkeasti olette olleet ja tulette olemaan mukana itsellenne mieleisessä ja juuri Sinua sisäisesti innostavassa toiminnassa, ollen samalla mukana tukemassa kasvavaa yhdistystämme, kokonaisvaltaista taideprojektiamme!

AVOIMET SUUNNITTELUTAPAAMISET
Suunnittelemme ja ideoimme uutta kurssitoimintaa avoimissa tapaamisissa tiistaisin klo 16–17 Lehtikuusentie 2:ssa sijaitsevassa Odilia-nimisessä toimitilassamme. Tapaamisiin voi osallistua myös etänä. Jos sinulla on jokin kurssi-idea, jota haluaisit olla toteuttamassa ja/tai ohjaamassa, olet lämpimästi tervetullut kertomaan siitä meille. Ilmoitathan etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse, mikäli olet osallistumassa! Voit myös ehdottaa toista tapaamisajankohtaa.

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA
Monet tutut kurssit ja työryhmät jatkavat kevätkaudella 2022, mutta tarjolle tulee myös UUTTA, ja myös uusin ohjaajin esittäytyen: Elävää puhetta -puhetaiteen työpaja Kari Westerlundin ohjaamana, englanninkieliset viikonloppu workshopit laulun parissa Ana Pilatin ohjaamana sekä seitsemän kerran johdantokurssi taloudesta elävänä tapahtumana Toni Kellinsalmen ohjaamana. Tämä viimeksi mainittu Terve raha -työryhmän ideoima uusi yhteiskunnallinen kurssisarja tulee saamaan jatkoa, joten nyt kannattaa lähteä mukaan kasvattamaan ja syventämään omaa ymmärrystä yhteiskunnallisen muutoksen kantavista ja luovista tekijöistä!

Ajankohtaiset tiedot kursseista, työpajoista ja työryhmistä päivitetään netti- ja Facebook-sivuillemme. Alla listattuna tarjontaa kevätkauden alkaessa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: taiteinry@gmail.com Tervetuloa tutustumaan ja liittymään halutessasi mukaan myös jo käynnissä oleviin ryhmiin ja työpajoihin!

Taidepainotteiset kurssit/työpajat:

• Maalaus -taidepaja. Tule nauttimaan ohjatusti tai itsenäisesti maalaamisesta ja hehkuvista väreistä laadukkailla Stockmar-akvarelliväreillä. Et tarvitse mitään ennakkotietoja tai -taitoja maalaamisesta osallistuaksesi tähän taidepajaan, jonne voi hyvin osallistua myös kertaluonteisesti. Ohjaajana Laura Krook. Keskiviikkoisin 12.1.–30.3. kello 15–17.
https://taitein.fi/maalaus-taidepaja/

• Puhetaiteen kurssi. Tule herättämään ja virittämään omaa puheinstrumenttiasi, itseilmaisusi välinettä. Puheenmuodostuksen ohjaajana Helena Pihlström. Torstaisin 20.1.–31.3. klo 16:30–18. Illan aluksi klo 16-16:30 mahdollisuus osallistua eurytmiaan, joka sisältyy hintaan. Eurytmian ohjaus Nina Alfthan.
https://taitein.fi/puhetaiteen-kurssi/

• Goethen satu -työpaja. Työpajassa syvennytään Goethen satuun vihreästä käärmeestä ja kauniista liljasta maalaten ja keskustellen. Ohjaajana Tuulikki Sarekoski, sekä muita taideohjaajia. Perjantaisin 14.1.–8.4. klo 12-14:30. https://taitein.fi/taru-kaarmeesta-ja-liljasta/

• Elävää puhetta -työpaja. Työpajassa tutustutaan puheeseen ja tehdään yhdessä harjoituksia, jotka hienovaraisesti virittävät puhujan instrumenttia. Ohjaajana Kari Westerlund. Tiistaisin 11.1.–15.2. klo 17:30–19. https://taitein.fi/elavaa-puhetta/

• Singing Workshops. These workshops are for anyone looking to deepen the connection with their own voice; no previous experience required. Instructed by Ana Pilat. In the weekends of January 15/16 and 22/23, February 12/13. https://taitein.fi/singing-workshop/

• Laulukurssi. Kurssin tavoitteena on yhteenkuuluvuus, laulamisen ilo ja oman äänen löytäminen. Ohjaajana Janneke Moes. Tammikuun kurssin peruuntuessa rajoitusten takia katsomme Janneken kanssa uutta ajankohtaa myöhemmin keväälle. Seuraa sivujamme! https://taitein.fi/laulukurssi/

Tutkiva ihmisyys -kurssit/työpajat:

• Vapauden filosofia -työpaja. Rudolf Steinerin Vapauden filosofia -teosta kokemuksellisesti työstävä online-työpaja. Ohjaajana Tuulikki Sarekoski. Maanantaisin 10.1. alkaen klo 17:30–19.
https://taitein.fi/vapauden-filosofia-tyopaja/

• Talous ja yhteiskunta elävänä tapahtumana -johdantokurssi. Johdantokurssi, sisältäen seitsemän kokoontumiskertaa, yhteiskunnan kolmijäsennykseen ja Rudolf Steinerin inspiroimaan talousajatteluun. Ohjaajana Toni Kellinsalmi. Kokoontumiset joka toinen torstai, 17.2.–12.5., klo 18:30–20.
https://taitein.fi/talous-ja-yhteiskunta-elavana-tapahtumana-johdantokurssi/

• Elämänkaari matkana minuuteen -työpaja. Uusi biografiatyöpaja elämäntietä jo jonkin matkaa kulkeneille. Ohjaajana Tuulikki Sarekoski, sekä muita taideohjaajia. Tiistaisin 1.3. alkaen klo 10:30-12:30. https://taitein.fi/elamankaari-matkana-minuuteen-2/

• Parsifal elämänkaaressa. Työryhmä biografiatyöskentelyn syventämiseksi ja pääsiäisen Parsifal-seminaariin valmistamiseksi. Ohjaajana Tuulikki Sarekoski. Tiistaisin 8.3.–12.4. klo 19:15–21. https://taitein.fi/parsifal-elamankaaressa/

• Terve raha -opintopiiri. Painopiste on Rudolf Steinerin talousajattelussa; lisäksi keskustellaan ja käsitellään muita talousajattelijoita sekä ajankohtaisia talouskysymyksiä. Seuraavat tapaamiset torstaina 13.1., aiheena erään perustulomallin tarkastelua ja 3.2. avoin ilta kaikille kiinnostuneille, aiheena: Mitä on kryptovaluutta? Alustus Juho Marttila ja Kari Westerlund.
https://taitein.fi/terve-raha-opintopiiri/

• Uusi työpaja ns. sydämenalueen perusharjoituksiin tutustumiseksi tulossa maalis-kesäkuulle, keskiviikkoiltaisin. Kokoontumiset kolmen viikon rytmissä. Työpaja järjestetään mikäli 5 osallistujaa. Kysy lisää: taiteinry@gmail.com tai puhelimitse 050 4343432 (Tuulikki), mikäli kiinnostuit!

• Sovittelun taito ja NVC peruskurssi tulossa 5 kerran arki-iltakurssina myöhemmin keväällä. Ohjaus Kimmo Sarekoski. Kysy lisää: taiteinry@gmail.com tai p. 050 4343432, mikäli kiinnostuit!

Henkilökohtaista työskentelyä/yksityistunteja:

• Vapaa keskustelu/filosofinen praktiikka -yksityisvastaanotto, avoin kaikille keskustelua kaipaaville ja elämänkysymyksen kanssa kamppaileville. Elämänkaaritarkastelua (biografiatyöskentely) on myös mahdollista käydä. Filosofian praktikko Tuulikki Sarekoski, kysy lisää/varaa aika: puh. 050 4343432. Lue lisää: https://taitein.fi/filosofinen-praktiikka/

• Puheenmuodostuksen yksityistunteja. Puhe- ja draamataiteilija Kari Westerlund, kysy lisää/varaa aika: kari.westerlund@protonmail.com, puh. 044 9862242.

• Eurytmiaterapia -yksityisvastaanotto. Hoitoeurytmisti Kirsti Salovaara, kysy lisää/varaa aika puh. 040-1739523 tai kirstiannelisalovaara@gmail.com

• Yksilövalmennus – tukena tavoitteellisella tiellä. Life coach Päivi Pöyhönen, kysy lisää/varaa aika puh. 050 3306350 tai ppoyhonen@yahoo.com

• Yksilöllisesti ohjattua maalausta. Arte Mhisia kuvataideterapeutti Laura Krook. Tiedustelut ja ajanvaraukset p. 050 4051133

• Werbeck-laulun yksityistunteja, Heini Ernamon ohjaamana. Tiedustelut ja ajanvaraukset: heini.ernamo@gmail.com

• Taitein tarjoaa tilaa myös muille toimijoille. Kysy lisää!

Lue lisää myös yhteistyöprojekteistamme:

• Kohta -työpaja. Nuorille suunnattu yhteiskunnallisen yrittäjyyden työpaja jatkaa keväällä 2022. Vetäjinä mm. Maria Jantunen, Leila Kuitunen, Tuulikki Sarekoski ja Kari Westerlund. Tutustusmisilta tulossa keskiviikkona 9.3.!
Lue lisää: https://taitein.fi/kohta-tyopaja/

• Mysteeridraamaryhmä. Rudolf Steinerin mysteerinäytelmiä harjoitteleva draamaryhmä jatkaa toisen draaman Sielun koettelemus parissa. Näytelmä on tarkoitus esittää syksyllä 2022. Vastuuohjaajana toimii Helena Pihlström. Lue lisää: https://taitein.fi/mysteeridraamaryhma/

• Terve raha -työryhmä. Työryhmän tehtävänä on oikeudenmukaisen ja kestävän talouselämän sekä kolmijäsenteisen yhteiskuntanäkemyksen edistäminen. Tiedustelut Johannes Kananen, johannes.kananen@gmail.com tai p. 050 4343432 (Tuulikki)
Lue lisää: https://taitein.fi/terve-raha-tyoryhma/

TAITEININ TARKOITUKSENA on luoda tilaa ja uusia mahdollisuuksia henkisestä ihmiskuvasta syttyvälle taiteelliselle ja itsekasvatukselliselle, tiedostavalle työskentelylle, yhdessä tehden! Toivomme löytävämme uusia tukijoita ja tekijöitä toiminnan laajentamiseksi ja kantamiseksi eteenpäin. Haluaisitko sinä olla mukana kannatusjäsenenä tai ystävänä tukemalla toimintaamme itsellesi parhaaksi katsomallasi tavalla? Mitä sinä haluaisit tuoda Taiteinin ideaan mukaan? Olemme mielellämme kuulolla, mikäli sinulla on meille kerrottavaa! TAITEIN ry:n tili, jolle TUKIMAKSUT voi ohjata, on FI34 4055 0011 6176 32. Vuosittainen kannatusjäsenmaksu on 35 euroa, viitteellä 8073. Vapaat lahjoitukset luovat hyvää perustaa tulevalle. Lämmin kiitos kaikesta tuesta!

YHTEYDENOTOT: taiteinry@gmail.com / p. 050 4343432 (Tuulikki)

Kaunista ja inspiroivaa sydäntalvea ja koittavaa kevättä kaikille,
kurssisihteeritiimi Tuulikki, Päivi, ja Kari,
yhdessä muiden ohjaajien kanssa

NÄHDÄÄN!