Posted on

by

in

Syksyn 2022 tapahtumia osallistua!

Taitein avaa tänään ovensa. Elokuu hellii vielä kesäisesti, mutta antaa jo lupauksen tummuvista illoista hiljentyä miettimään omia askeleita syksyn uusiin aloitteisiin. Alkamassa on Taiteinin kymmenes toimintavuosi. Ohjelmassa jatkuvat monet tutut työpajat ja kurssit, mutta Taiteinin toiminta tulee sisältämään kaudella 2022–23 myös uudenlaista tarjontaa. Näistä aiomme kertoa aikaisempaa useammin täällä ajankohtaista sivuillamme. Nettisivut ovat myös hiukan uusiutuneet, ja esille tulee jatkossa enemmän kuvamateriaalia ja videoita, joilla haluamme kertoa toiminnasta. Kiitos tiimimme uuden jäsenen Kari Westerlundin, joka on lupautunut kuvaamaan tulevia tapahtumia ja videoimaan osallistujien kertomaa matkan varrelta, eri kursseilta ja työpajoista sekä projekteista. Kerrothan mikäli sinä kiinnostuit kertomaan omista kokemuksistasi, olemme ilolla kuulolla! Kesäkuun laulukurssilta https://taitein.fi/singing-workshop/ saimme purkitettua jo haastatteluvideot ohjaajan Ana Pilatin ja muutamien osallistujien arvokkaista omista kokemuksista, kannattaa käydä katsomassa! Isot kiitokset Anttonille, Markukselle ja Yasminille, sekä Analle sanoistanne! Katso: Taitein YouTube kanava

Uusien osallistujien jakamat kokemukset todistavat meille jälleen kerran taiteen vaikuttavuudesta ja innostavat meitä jatkamaan edelleen laadukkaiden taidekurssien järjestämistä. Tarjontaa tulee jatkossakin olemaan erimuotoisten taiteiden parissa, taitavien ja omaan taidemuotoonsa omistautuneiden ohjaajien vetäminä, sekä erillisten temaattisten työpajojen yhteydessä pidettynä. Taiteellinen työskentely virittää työskentelyn eri tasolle, rikastuttaen metodisesti myös kaikkea muuta opiskelua ja yhteistoimintaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan ja tutustumaan!

Löydät tarjolla olevat taidekurssit etusivun Taidekurssit ja -pajat valikon alta, https://taitein.fi/taidekurssit-ja-pajat/ Mobiilissa nämä löytyvät etusivun kahden viivan takaa. Temaattiset kurssit ja työpajat löytyvät entiseen tapaan etusivun Tutkiva ihmisyys -valikon alta, https://taitein.fi/tutkiva-ihmisyys/ samoin mobiilissa etusivun kahden viivan takaa. Työpajojen ja kurssien jaottelu näiden otsakkeiden välillä on liikkuvaa, joten kysy rohkeasti tai tule paikalle ensiksi vaikka kertaluonteisesti kuulostelemaan, mikäli kiinnostuit. Näin oma vaikutelmasi ja tuntumasi pääsee ratkaisemaan osallistumisen, kertomaan onko sinun juttusi. Paikan päällä tapahtuvan toiminnan lisäksi jatkamme myös verkkokurssien järjestämistä. Tarkemmat tiedot löytyvät aina kyseisiltä kurssin omilta sivuilta. Kursseja ja työpajoja syntyy ja alkaa myös matkan varrella lisää, joten sivujamme kannattaa seurata. Pyrimme myös Taiteinin Facebook sivuilla ilmoittamaan tulevasta ohjelmasta, sekä jakamaan jatkossa myös siellä teidän kokemuksianne osallistumisesta; https://www.facebook.com/Taitein

Uutena etusivun valikkona löytyy Yksilöohjaus; https://taitein.fi/yksiloohjaus/ Tämän alta löytyvät Taiteinin piirissä yksityistunteja ja yksilöohjausta sekä yksilövalmennusta tarjoavat yhteistyötahot. Nämä palvelut ovat myös avoimia kaikille kiinnostuneille. Kysy lisää!

Neljäntenä valikkona on Yhteistyössä. Tämän valikon alta löydät tietoa eri työryhmistä ja niiden järjestämästä ohjelmasta sekä eri projekteihin liittyvistä tapahtumista. Lähestymässä on esimerkiksi Rudolf Steinerin Sielun koettelemus mysteerinäytelmän esitykset. Tästä projektista ja työryhmästä löydät lisää tietoa täältä: https://taitein.fi/mysteeridraamaryhma/ Lippuja lokakuussa Marjatta-koululla pidettäviin esityksiin saa ostaa myös ovelta. Tervetuloa katsomaan!

Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli sinulla on kysymyksiä toimintaan liittyen. Olemme tavoitettavissa sähköpostitse osoitteessa taitein@taitein.fi tai puhelimitse 050 4343432, joka tavoittaa parhaiten arkisin maanantaista keskiviikkoon n. kello 10–14 välillä. Myös vanhempi osoite taiteinry@gmail.com toimii toistaiseksi edelleen. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan myös paikan päälle, Taitein toimitilan Odilian löydät osoitteesta Lehtikuusentie 2 M, Helsinki. Tiistaisin olemme tavattavissa suunnittelun merkeissä kello 16–17, mutta myös muusta ajankohdasta tavata voimme yhdessä sopia. Ollaan kuulolla ja nähdään!

Taitein yhteistyötiimin puolesta,

Tuulikki Sarekoski

TAITEIN – Työpaja Tarinoiden ja maalaten Dostojevskin Karamazovin veljeksiä 2019-2021, maalaus H.P.

Yllä oleva kuva on syntynyt Dostojevskin Karamazovien veljesten tarinaa ryhmänä työstäessä vuosina 2019–21. Painatamme sarjan kortteja joistakin taidepajoissa syntyneistä maalauksista 10 vuotista taivalta juhlistamaan, kuvista, joita on eri tarinoista vuosikymmenen matkalla syntynyt valtava määrä. Viime vuosina olemme oivaltaneet lähteä kuvaamaan tätä hienoa satoa, erityinen kiitos Marketalle tästä työstä! Nyt on jo kymmentä erilaista korttia saatavissa Taiteinin toimitilassa Odiliassa. Tule hakemaan omasi ja ilahduta sanalla tai parilla itseäsi tai läheistäsi. Samalla kerrot taiteen merkityksestä meidän kaikkien hyvinvoinnin rakentajana sekä tuet toimintaa!