Posted on

by

in

Hei Taitein ystävät!

Talven taitteen rauha on antanut luovuuden siemenille hyvän maaperän kasvaa. Lisääntyvä valo virvoittaa, kevään jo hyräillessä heräävässä luonnossa ja sydämen sisäisyydessä, kutsuen meitä jälleen toimintaan!

Taiteinissa ollaan uuden tekemisen äärellä, kun nyt pääsemme aloittamaan kaksi uutta pidempää kurssikokonaisuutta sekä useampia uusia intensiivikursseja. Myös syksyllä alkaneet kurssit, työryhmät, sekä yksityistunnit jatkuvat kevään mittaan.

Helmikuussa alkavalla Elämäni kertomaa -elämäkerrallisen kirjoittamisen kurssilla pääsee tutustumaan eri tapoihin kirjoittaa omasta elämästä. Jokainen tapaaminen aloitetaan lyhyellä luovan liikkeen harjoituksella, joka auttaa laskeutumaan tähän hetkeen. Tämän jälkeen kokeillaan eri kirjoittamisen lajeja kuten runoa ja proosaa. Kurssilla on mahdollista toteuttaa myös yhteinen lopputyö. Kurssi kokoontuu kevään aikana seitsemän kertaa. Ohjaajina Maria Jantunen ja Bettina Malinen. Tänne ehtii vielä hyvin ilmoittautua mukaan!

Samalla viikolla alkavalla Kalevala ja henkinen ihmiskuva -työpajassa tutustutaan Kalevalaan mahdollisimman tuoreella otteella sitä yhdessä lukien, sanoja, rytmejä ja syntyviä kuvia yhdessä ihmetellen ja ääneen kuulostellen. Tämän ensimmäisen tunnin jälkeen on mahdollisuus eri taiteiden kautta lähestyä luettua kokemuksellisesti työskennellen. Työpajan on tarkoitus kestää kesätaukoa lukuun ottamatta koko vuoden 2020. Vetäjänä Tuulikki Sarekoski sekä vaihtuvia taideohjaajia. Tänne ehtii ilmoittautua vielä pitkin matkaa mukaan, ja myös kertaluonteisesti tulla ihan tutustumaan myös pienemmällä ovirahalla. Kysy lisää!

Helmikuussa järjestetty Nonviolent Communication -peruskurssi saa jatkoa 28.-29.3 pidettävällä jatkokurssilla, jonne ovat kaikki NVC:n perusteisiin tutustuneet tervetulleita mukaan syventämään yhteisellä harjoittelulla ymmärrystään ja taitojaan arvostavasta ja yhteyttä luovasta vuorovaikutuksesta. Ohjaajina Kimmo ja Tuulikki Sarekoski.

Syventävällä laulukurssilla pääsee Werbeck-harjoitusten ja laulamisen ilon pariin 26.-27.2. Ohjaajana Janneke Moes. Myös Werbeck laulun peruskurssi jatkaa maaliskuusta uusin kokoontumisin Riina Tangin ohjauksessa, nyt jatkuen torstai iltaisin klo 18-19.30, alkaen 5.3.2020. Lämpimästi tervetuloa myös uudet mukaan!

Maaliskuussa jatkaa elämäni kertomaa kurssisarja uudella Elämäni värit- workshopilla, 20.-22.3. Ohjaajina Tuija Varjoranta ja Tuulikki Sarekoski. Työpajassa pääsee työstämään omaa elämänkaarta maalaten ja halutessa myös kirjoittaen sekä syntyneistä kokemuksista yhdessä keskustellen. Kysy lisää!

Taitein aloittaa kevään ja kesän aikana yhteistyön Karmateatteri ry:n kanssa tarjoten tilaa työryhmän taiteellisen projektin suunnitteluun ja harjoitteluun. Olemme todella iloisia siitä, että monta eri yhteistyötahojen kanssa luotua projektia on nyt innostavan taonnan alla! Mm. Eurooppalainen rahoitusaloite jatkaa uuden Terve raha -työryhmän piirissä järjestäen keväällä useita uusia tapahtumia, Mysteeridraamaryhmä tarttuu toiseen näytelmään 15.3. alkaen jne. Näistä ja muista Taiteinin piirissä vaikuttavista aloitteista kerromme lisää sitten pääsiäisen aikaan!

Perjantaisin kokoontuva päiväryhmä Maalaten ja keskustellen, joka on nyt sukeltanut Karamazovin veljeksien elämän mielenkiintoisiin syövereihin, kaikille maalaamisesta kiinnostuneille avoin keskiviikkoinen Vapaa maalaus -työpaja, keskusteluryhmät sekä eurytmian, puhetaiteen ja laulun kurssit sekä yksityistunnit, kaikki nämä jatkavat myös kevään ajan Taitein Odilia-tilassa tarjoten tilaa ja mahdollisuuksia sosiaaliseen ja taiteelliseen työskentelyyn yksilölliseltä perustalta, yhdessä tehden!

Avoimet suunnittelutapaamiset jatkuvat myös entiseen tapaan tiistaisin ja torstaisin klo 14-16. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja kertomaan ideasi uudesta kurssista tai muusta mahdollisesta toiminnasta ja yhteistyöstä, olemme ilolla kuulolla! 

Valoisaa kevättä kaikille!
– Bettina ja Tuulikki

TAITEININ TARKOITUKSENA on olla luomassa lisää tilaa ja uusia mahdollisuuksia henkisestä ihmiskuvasta vapaasti ja luovasti syttyvälle taiteelliselle ja itsekasvatukselliselle, tiedostavalle työskentelylle, yhdessä tehden! TOIVOMME löytävämme uusia tukijoita ja tekijöitä toiminnan laajentamiseksi ja kantamiseksi eteenpäin. Haluaisitko sinäkin kannatusjäsenenä tai ystävänä olla mukana tässä projektissa tukemalla toimintaa itsellesi parhaaksi katsomallasi tavalla? Näetkö sinä Taiteinin ideassa jotain hyvää? Mitä sinä haluaisit olla tuomassa siihen mukaan? Olemme mielellämme kuulolla, mikäli sinulla on meille kerrottavaa! TAITEIN ry:n tili, jolle TUKIMAKSUT voi ohjata on FI34 4055 0011 6176 32. Vuosittainen kannatusjäsenmaksu on 35 euroa, viitteellä 8073. Vapaat lahjoitukset luovat hyvää perustaa tulevalle. Lämmin kiitos kaikesta tuesta! 

YHTEYDENOTOT: taiteinry@gmail.com / p. 050 4343432